Bedrijf Producten DiŽten Gezondheid Onderzoek Contact

Crave-Satisfy-0

Eiwitten zonder suiker

 

Crave & Satisfy is een geoptimaliseerd eiwitsupplement voor de behandeling van overgewicht tot obesitas. Het bestaat hoofdzakelijk uit moeilijk en traag verteerbare melkeiwitten (100% pure caseïne), vitaminen en mineralen en bevat praktisch geen suiker, noch vetten. 

Dit natuurlijk proteïnepoeder werd speciaal ontwikkeld voor de effectieve ondersteuning van zowel een caloriearm dieet, een gematigd eiwitdieet of een suikervrij afslankdieet

 

eiwitdieetsuperfoodseiwitshake

 

Deze complete eiwitten zijn afkomstig van melk en dragen daarenboven bij tot een instandhouding en groei van de spiermassa waardoor het vaak als een gezond en eiwitrijk supplement wordt voorgeschreven.

Dit geoptimaliseerde proteïnepreparaat bevat dus voor 100% caseïne, een natuurlijk melkeiwit dat heel traag opgenomen wordt (7-8 uur), dat in tegenstelling tot de snelle whey variant (2-3 uur). Het lichaam heeft dus meer tijd en bijkomende energie (= thermogenese, de verbranding van calorieën bij omzetting) nodig om deze moeilijk verteerbare melkeiwitten te verwerken.


     eiwitten            proteïnen            protein shake

De dieetproteïnen hebben tevens een zeer laag lactosegehalte (<0,2%) en zijn tevens vrij van Aspartaam. Er wordt gebruik gemaakt van een heel kleine hoeveelheid zoetstof die de natuurlijke smaak van suiker het best benadert, namelijk Sucralose.  

Het proteïnepoeder wordt bij voorkeur met water bereidt. Indien nodig kan voor de smeuïgheid of smaak wat ongesuikerde sojamelk worden toegevoegd. Sommige klanten mengen het poeder met ongezoete sojamelk, karnemelk, cocosmelk, suikervrije yoghurt, rijst- of amandelmelk, ... anderen drinken het ijskoud of licht opgewarmd in de microgolf. De mogelijkheden voor diverse shakes en dikke puddingen zijn praktisch onbeperkt. Ook kan men verschillende smaken onderling mengen of een bijkomend aroma (zoals een vloeibaar vanille-aroma of pure vanille) of wat magere cacaopoeder aan de shake toevoegen.

Elke proteïneshake kan bovendien bij de bereiding extra aangezoet worden met elke caloriearme zoetstof naar keuze, zoals bijvoorbeeld Stevia. Een te zoete shake kan perfect door een scheutje ongezoete sojamelk of wat karnemelk getemperd worden.

 

dieetproteinedieeteiwitdieet

 

De dikte van de shake wordt dus in grote mate bepaald door de hoeveelheid en aard van de vloeistof. Normaal voegt men tussen de 200 ml - 350 ml vloeistof toe per portie.          

Het eiwitpoeder is zo ontwikkeld dat het gemakkelijk, snel en klontervrij in dunne vloeistoffen oplost. Tevens werden er geen bewaar-noch verdikkingsmiddelen aan het proteïnepoeder toegevoegd. Bovendien werd het caseïnepoeder verrijkt met een complex aan vitaminen en mineralen.

 

 

     eiwitshake            eiwitten            superfood

Wanneer men bijvoorbeeld bij een strikt eiwitdieet al de verslavende geraffineerde suikers en koolhydraten mijdt, gaat het lichaam na enkele dagen bovendien op natuurlijke wijze in ketogenese (ketose of het ketogeen proces).

Dit mechanisme mag men zeker niet (!) verwarren met keto-acidose dat kan voorkomen bij patiënten met diabetes mellitus type I en II of personen met een heel zware alcohol-verslaving. Vandaar dat een goede gezondheid en/of opvolging door een arts of specialist belangrijk is, in het bijzonder voor de preventie van een overbelasting van de lever en de nieren, wanneer men met een strikt koolhydraatarm eiwit- of proteïnedieet (= maximaal 25-50 gram koolhydraten op één dag) start. Bij een proteïnedieet is het heel belangrijk om voldoende water te drinken (2-3 liter per dag) om de afvoerfunctie van afvalstoffen (filterfunctie van de nieren) bij de vetverbranding te optimaliseren. Verdere informatie zie: diëten en gezondheid

 

Proteinedieet


 Crave-Satisfy-0

          Eiwitten zonder suiker

          Verkrijgbaar bij elke apotheek

 

 

eiwitten


© 2021 CYTUS B.V.B.A. | Koekoeklaan 25 | B-9000 Gent | Belgium | Tel: +32 (0)9 329 44 77 | Fax: +32 (0)9 329 83 40
BTW/TVA/VAT: BE 0888.713.802 | RPR/RPM: Gent | KBC: 733-0408581-47 | IBAN: BE22 7330 4085 8147 | BIC: KREDBEBB

Webdesign & Development by Creatief NV